Новости Манифестације ВИДИКОВАЦ

Rent a Bike

Ред вожња

‹‹ www.sentainfo.org

THE NEW BRAND OF SENTA

TASTE INSPIRED BY HISTORY

Тајна нестале слике 

Град Сента је педесетих година XX века расписао конкурс за израду реплике чувене слике Франца Ајзенхута „Битка код Сенте“. Пет тада већ афирмисаних сликара започели су израду својих верзија слике, а млади Сава Стојков замолио је уметнике да и он покуша да направи своју верзију. Када је жири прегледао започете слике највише му се допала слика младог Стојкова. Исту ноћ по одласку жирија Савина слика је нестала. 25 година касније један пензионисани портир жупаније одао је Сави тајну шта се десило са сликом, те је Сава, тада већ афирмисан сликар, поново успео да дође до свог младалачког дела. По савету људи из струке дело је оставио недовршено као „печат времена“.   

Вино 1697 

Тамно рубин боје и врло интензивног мириса. Хармонично уклопљене ароме зрелих купина, вишања са благим тоновима, ваниле, чоколаде и бибера које је добило одлежавањем у храстовом бурету. Елегантно уклопљене киселине дају свежину, а зачинске ноте и слојевита воћност дају комплексност и елеганцију са дугом воћном завршницом. 

Вино може се купити у канцеларији Туристичке организације општине Сента (Главни трг 1.) и у Винарији ДиБонис (Трг Угарнице 14. Суботица). Вино такође можете пронаћи и у понуди локалних ресторана.

WINE - ART - HISTORY

Minden jog fenntartva © 2013
coded by NetSistem designed by Erdsoft