Новости Манифестације ВИДИКОВАЦ

Rent a Bike

Ред вожња

‹‹ www.sentainfo.org

Међународно такмичење у шишању оваца и кувању овчијег перкелта

Од 2001. године се сваког априла организује Међународно такмичење у шишању оваца и кувању овчијег перкелта. Мисија ове манифестације је очување традиције сеоског начина живота, приказање аутохтоних врста домаћих животиња и очување традиције сточарства. Поред ручног и машинског стрижења оваца и разних такмичења, на многим штандовима се излажу рукотворине народне радиности, а добром расположењу доприноси и богат културно-уметнички програм.

 

Дечији фестивал „Море Осмеха”

Дечји фестивал „Море Осмеха” се на велику радост малишана организује сваке године од 2009. средином јуна месеца. Фестивал пружа прилику за праву забаву, игру и учење деци од 0–12 година. Циљ манифестације је да свако дете нађе место које му се допада, било да се тамо стварају рукотворине, одигравају луткарске представе, концерти, игре вештина, спортска или друга такмичења. Осим што деци даје прилику за исказивање кретивности, у разноврсна такмичења су укључени и родитељи, па фестивал добија карактер породичног дана.

 

Фестивал цветања Тисе

Фестивал је организован први пут 2013. да би привукао пажњу грађана на реку Тису, на њену флору и фауну са посебном пажњом на јединствени природни феномен, на цветање Тисе. Овај дводневни фестивал обезбеђује забаву за посетиоце прелепог Тиског кеја, окићеног са кестенима. Посетиоци могу уживати у разноврсним културним и музичким програмима, гастрономским доживјаљима. Фестивал се одржава сваке године средином јуна.

 

 

Мото сусрет

Организатор Мото сусрета који постоји од 2008. године је Мото клуб „Зyнтхареw”. Гости сусрета могу учествовати у разним такмичењима и играма. На овој тродневној манифестацији наступају како домаћи, тако и страни извођачи.

 

 

 

Жетелачка приредба Карпатског региона

Више од 50 година за време жетве на пшеничним пољима у Горњем Брегу се одржавају свечаности. Посетиоци  Жетелачке приредбе Карпатског региона, на којој се приказују древни обичаји, могу уживати у разним изложбама рукотворина и уметничких радова са мотивима жетве, али и такмичити се у традиционалном или брзом кошењу, у гурању фијакера и разним другим забавним изазовима. У оквиру манифестације приређени су и адекватни пратећи програми, такмичења у кувању и културни садржаји.

 

 

Празник града Сенте - Дан Сенћанске битке

Поводом годишњице Сенћанске битке из 1697. године, сваког 11. септембра се одржава празник града Сенте. Програм прославе дана града је испуњен бројним садржајима, концертима, изложбама, ватрометом, представом о Сенћанској битци и многим другим културним и гастрономским догађајима.

 

 

Божићни вашар

Божић је празник породице и љубави. У ово доба је и град Сента у свечаној атмосфери и празничном расположењу, Главним тргом се шири мирис куваног вина и димњак колача. На Божићном вашару у центру града, на лепо уређеним штандовима се могу купити производи занатлија, рукотвораца и посластичара. У улици вина свако може наћи пиће по свом укусу. Још пријатнијој атмосфери доприни музика која се пушта са терасе Градске куће, пуцкетање ватре и Божићна расвета.

 

Minden jog fenntartva © 2013
coded by NetSistem designed by Erdsoft